SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MAIF AKADEMI/UNGDOM
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P16 - 2023
 
P15 FUTURE TEAM LÄGER PÅ BOSÖN
2023-09-21 12:17
Ludvig Andersson

Förbundskapten Axel Kjäll har tagit ut 34 spelare till ett Future Team läger på Bosön, vi gratulerar Ludvig Andersson till en av platserna och att Mjällby AIF än gång får representera Sveriges landslagsverksamheter. Bra jobbat spelare och ledare!

 

Vi önskar Ludde stort lycka till!

Regionalt läger SvFF P16/07.
2023-09-20 12:43

Mjällby AIF har tre spelare på regionalt läger under vecka 38. Mittfältaren Olle Lindberg, forwarden Benjamin Alija samt målvakten Elton Ursprung. Samtliga från den duktiga P15/16 truppen. Regionala lägret genomförs i Vessingebro 17‐20 september.  Lägret arrangeras av Svenska Fotbollförbundet. 

 

Lite info om den regionala träningen i SvFF regi!
”Spelarutbildning – en helhet”! 
Svensk fotboll arbetar ambitiöst och målmedvetet med att inspirera och utbilda spelare i 
olika åldrar och som befinner sig i olika utvecklingsstadium – bland annat för att ge metoder 
och verktyg för spelare att ta ytterligare steg i sin fotbollsutveckling. 


SvFF representerar ca 3 000 föreningar från norr till söder, land och stad och alla är lika 
viktiga. De flesta av landslagsspelarna har påbörjat sina karriärer i just landsortsföreningar. 
Alla är lika viktiga oavsett var du kommer ifrån och vilken situation du befinner dig i just nu. 
Som en del i vårt framtidsfokus startade vi 2018 ett projekt på flick- och pojksidan som riktar 
sig till spelare 16-17 år. För 16-åringar arrangeras 6 läger/år (3 på våren och 3 på hösten) och 
för 17-åringar ett centralt matchläger. 


Syfte med Regionala läger är att fler ska få en likvärdig utbildning som landslagsspelarna 
(t ex fotbollsfysiologi, fotbollpsykologi, antidoping). 


Ni är alla viktiga för svensk fotbolls framtid!

Spännande avslutning
2023-05-02 09:38

MAIF P16 - Malmö FF

 

Första maj, solsken och ett MFF som kom på besök till strandvallen. Mycket bättre förutsättningar än så kan man inte önska sig inför en tuff och utvecklande fotbollsmatch.

 

Som alla MFF lag så vill även detta gäng ha bollen och kombinera sig framåt i banan med ett snabbt passningsspel. Vi startar matchen bra och hittar rätt i positionerna och kan när vi vinner bollen ställa om på våra motståndare. Vi hittar attraktiva ytor på planen och hotar MFF, tyvärr saknar vi lite skärpa i de avgörande momenten. I minut 15 går Theo omkull i straffområdet efter en duell och vi tilldelas en straffspark. Benjamin kliver fram och rullar behärskat in straffen 1-0 och vilken härlig känsla! Vår ledning blir dock inte långvarig efter en kombination på kanten spelar MFF in bollen i straffområdet och den studsar oturligt på vår spelare och letar sig in i mål. 1-1 och efter målet går vi ner oss lite och får svårare att få grepp om MFFs kombinationsspel. I minut 39 får vi inte undan bollen riktigt och MFF kan vinna bollen högt upp i plan, hitta igenom med ett instick och lyckas avsluta anfallet 1-2 är ett faktum. Tungt med lite tid kvar till halvtid men vi visar mental styrka och reser oss. I minut 43 tar vi oss in på offensiv planhalva och hittar en spelvändning från vänster till höger. Därifrån sätter vi in en boll i straffområdet på en Benjamin som med en vältajmad löpning hittat in i spelyta 3 och får chansen att avsluta. Något han gör med bravur och lyckas rulla bollen förbi deras utrusande målvakt.

 

I halvlek försöker vi korrigera lite saker och vill få in energi i gruppen. Andra halvlek fortsätter i ett högt tempo och vi får det lite tuffare att få grepp om MFF spelarnas kombinationsspel. Vi försvarar oss på ett bra sätt och lyckas hålla våra motståndare borta från de hetaste målchanserna. Samtidigt som vi själva när vi vinner boll fortsätter att hota våra motståndare utan resultat. Känslan är att matchen kommer att sluta 2-2 men så kommer det i 92:a minuten, det som inte får hända. Efter en längre boll som vinden plockar upp så misstajmar vi en boll i straffområdet. Motståndaren faller och domaren pekar på straffpunkten, tungt... MFF spelaren stegar fram och slår till bollen men Elton som gjort en strålande match får bli poängräddare när han räddar bollen. Direkt efter blåser domaren i pipan och 2-2 blir slutresultatet. 

 

Efter matchen är det blandade känslor, skönt att inte förlora när motståndaren fått straff i slutet men samtidigt vill vi alltid ha 3 poäng. Vi möter ett skickligt motståndare lag och gör återigen en gedigen insats med förbättringspotential i vårt egna spel. Nya tag nästa lördag då bussen rullar mot Borås. Vi åker dit med en stor tro på det vi gör. Tack till alla som kom och stöttade grabbarna denna måndag!

 

MAIF P16 - Malmö FF 2-2 (2-2)

Stabil insats
2023-04-23 23:11

BK Olympic - MAIF P16

 

Fredag och en resa ner i Såne stod på schemat för grabbarna. Efter en bra träningsvecka med bra intensitet kändes vi väl förberedda på förhand för att anta utmaningen.

 

Matchen startar och Olympic väljer att kliva upp och pressa oss högt upp i planen. Något som är lärorikt att lära sig att hantera situationen när den inte blir exakt som man tänkt sig. Tidigt i matchen lyckas vi vinna bollen högt upp i banan och Viggo friställer Benjamin som behärskat rullar in 0-1 redan i matchminut 2. Därefter fortsätter matchen svänga och vi har lite problem i första halvlek med att etablera anfall och tar mindre bra beslut emellanåt i vårt anfallsspel. Men vi har stunder där vi blixtrar till och fattar kloka beslut för att såra våra motståndare. När halvleken är slut och vi summerar den så leder vi med 0-5 och ett stabilt försvarsspel blandat med moment med hög kvalité banade vägen för dessa förutsättningarna inför andra halvlek. 

 

I halvtid pratar vi lite om vikten av att göra en bra prestation och att hela tiden spela utifrån vårt arbetssätt som vi byggt upp. Detta gör vi bra under perioder av även andra halvlek. Vi fortsätter att skapa målchanser och lyckas göra 3 mål under andra halvlek. 

 

Alltid kul att få göra mål framåt och vi tar med oss det vidare i seriespelet. Vi visar kanske inte upp ett bländande spel i matchen men samtidigt gör vi 8 mål framåt och släpper in 0 bakåt vilket visar på en stabilitet, skicklighet och att vi kliver in med ödmjukhet inför uppgiften. Vi tackar alla som begav sig ner till Malmö för att stötta oss och tar sats mot en ny träningsvecka med en tuff batalj mot Malmö FF som väntar.

 

BK Olympic - MAIF P16 0-8 (0-5)

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen