SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MAIF AKADEMI/UNGDOM
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P17 - 2023
 
Centralt matchläger till P06 landslaget!
2023-05-02 10:23

Vilmer Lindberg och Malte Björnsson ifrån Mjällby AIF duktiga P17 lag har kallats till Matchläger i Stockholm 8-11 maj. Lägret arrangeras av Svenska Fotbollförbundet inom ramen för 
Spelarutbildning. 

 

Ansvarig Förbundskapten för P06 landslaget är Andreas Pettersson.

 

Lycka till killar!

 

Inledningen av P17 Allsvenskan
2023-04-16 00:29

Tre matcher har nu spelats i sedan serien drog igång.

Blandade prestationer där vi ligger på en hög nivå stundtals men kommer lite för lågt prestations mässigt under kortare perioder.

Vi har under veckorna haft extra fokus på vår speluppbyggnad där vi ser förbättring hela tiden.

 

BK Häcken - Mjällby AIF 3-0

Vi åker till Göteborg där vi möter ett väldigt duktigt Häcken som är bra med boll och ett nummer för stort för oss denna dagen.

Vi kommer inte upp i nivå och i halvlek står det 3-0, att ta med sig är att vi håller tätt sista 45 min och tar kliv åt rätt riktning.

Men en lärorik match för samtliga spelare.

Malte Björnsson ska höjas denna match som gör en super match och räddar oss flertalet gånger.

 

Mjällby AIF - Trelleborgs FF 3-2

Filip Persson (Wä)

Ali Reza

Isac Johnsson

Vi vet på förhand att matcher mitt TFF ofta blir tuffa och fysiska och här va det inget undantag.

Vi börjar första halvlek fantastiskt bra och bör få större utdelningen på våra anfall,

i första halvlek tar vi in i assist ytan 11(!) gånger. Vi lyckas göra 2 mål vilket även blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek kommer vi inte upp i nivå utan släpper in TFF i matcher men lyckas senare nicka in 3-2 på hörna.

 

Östers IF -Mjällby AIF 1-2

Isac Johnsson

Mohammad Kaddah

En härlig laginsats rakt igenom, spelet stämmer inte till fullo men vi kompenserar det idag men en jäkla arbetsinsats.

Även i denna match tar oss till fina målchanser men saknade det sista.

Vi spelade men en man mindre sista 12 mintutrarna.Nästa match: IFK Norrköping hemma 23/4 16.00

 

Seger i P18 Finalen mot FK Karlskrona
2022-09-12 20:43
Matchen på Jernvallen i Kallinge slutade 4-2 till MAIF, grattis killar!
 
Förlust i semifinalen mot Elfsborg
2022-05-05 22:32

På ett strålande Strandvallen spelades under fantastiska förutsättningar semifinalen i Ligacupen mot Elfsborg. 

 

Matchens dignitet märktes på spelarna inledningsvis. Det var en hel del skakiga ben bland spelarna och det märktes på spelet då båda lagen spelade relativt enkelt och ville inte ta några större riskeri sitt passnignsspel. Efter hand blev spelet allt mer intensivt och det var kamp om varje meter på planen. Det vaskades också fram en del halvchanser i form av fasta situationer och skott utifrån åt båda hållen utan att det var några större problem för de båda lagens målvakter. Efter 20 minuter satte sig spelet och det blev något mer ordnat spel och Elfsborg hade några farliga inspel från deras mycket bra yttermittfältare samtidigt som Mjällbys Hannes Woxblom hade en volley i stolpen. I minut 30 skulle Mjällby ta ledningen. Efter en snabb omställning och en öppnande passning från Chris, med lite hjälp av en halkande försvarare, till en helt fri Ludde Tidstrand som kotrollerat kunde sätta bollen i mål. Målet förändrade inte spelet speciellt mycket utan det var fortsatt en intensiv kamp om att vinna andrabollar och klara av att hantera motståndarnas starka offensiva spelare. 1-0 stod sig till halvlek och en jämn och intensiv halvlek var till ända.

 

I halvlek försökte vi prata igenom sätt att komma genom Elfsborgs kompakta lagdelar på ett organiserat sätt med ett snabbare passningsspel. Andra halvlek skulle dock fortsätta i första halvlekens anda med mycket längre bollar och en väldigt hög intensitet. Efter en jämn inledning tog Elfsborg över allt mer av spelet, delvis på grund av att de lyckades vinna lite fler dueller på offensiv planhalva och dels på grund av att vi blev lite mer passiva. Elfsborg tryckte tillbaka Mjällby, som endast kom upp i sporadiska attacker. Elfsborg skapade också en del vassa målchanser framförallt genom sina vindsnabba yttrar som hela tiden utmanade. Det var också på ett inspel från högerkanten som kvitteringen skulle komma då forwarden Lucas Paulsen tryckte in 1-1 halvvägs in i andra halvlek. Efter kvitteringen var det fortsatt Elfsborg som dominerade spelet och tryckete på mot Mjällbys mål. Sista kvarten skulle spelet jämnas ut något och även Mjällby kom upp och hade ett par fina målchenser, bland annat kom Chris helt fri men Elfsborgs målvakt gjorde en fin räddning, Matchen slutade 1-1 och det var många trötta spelare som gjorde sig redo för förlängning. 

 

Fölängningen hann knapp börja innan Elfsborg bröt ett uppspel och kontrade in 1-2-målet med en fin yttersida från Malte Wester. Efter Elfsborgs ledningsmål förändrades matchbilden helt och det var Mjällby som tog tag i taktpinnen och jagade frenetiskt en kvittering. I förlängningens sidbyte gjorde vi ytterligare några offensiva byten och fortsatte att trycka på. Vi skapade också några riktigt bra målchanser och hade dessutom en boll i mål av Vilmer G, men måles dömdes något märkligt bort av något anledning. I slutskedet kastade vi upp allt vi hade på topp och då händer det som ofta sker, Elfsborg kontrade i matchens sista minut in 3-1 och första förlusten var ett faktum.

 

Sammanfattningsvis var det en väldigt intensiv och fysisk, men kanske inte så välspelad match mellan två riktigt bra fotbollslag. Det var kanske den P17-match som mest matchat en seniormatch i intensitet, kraft och betydelse som spellats på Strandvalen de senaste åren!?Spelarna gav verkligen allt de hade och förhoppningsvis kan vi ta med oss upplevelsen och prestationen till framtida matcher och träningar. Nu när vi har fått smak på det goda vill vi komma dit fler gåmnger. Närmast väntar GAIS på bortaplan på söndag.

 

Startuppställning:

Eddie

 

Gabriel

Tim

Kleven

Linus

 

Filip Å L

Hannes

Jacke

 

Ludde

Arbnor 

Chris

 

Ers: Kevin, Alfons, David, Duro, Edonis, Vilmer G

Spelade matcher
Sön 22/10 13:00
3 - 0  
Sön 15/10 13:00
1 - 1  
Sön 8/10 13:00
1 - 4  
Fre 29/9 18:30
4 - 0  
Lör 23/9 14:00
0 - 3  
Lör 16/9 13:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen