SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MAIF AKADEMI/UNGDOM
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P17 - 2024
 
En tuff och utvecklande Gothia Cup vecka!
2024-07-20 09:35

Mjällby AIF:s P17 spelare åkte upp till Göteborg för att vara med i Puma Trothy P17. Det är en turnering som spelas under Gothia Cup där 12 lag från Sveriges främsta akademier och 12 inbjudna lag från övriga världen är med.

 

Alla matcher spelas på Heden eller Valhalla så det är ofta mycket folk på läktarna. Första matchen spelade vi på Valhalla mot NorCal Premier PDP, ett lag från Kalifornien i USA. Det märktes att det var ett nervöst lag från Listerlandet och spelmässigt blev inte matchen som vi ville. Matcherna spelas 2 x 30 minuter så första målet är väldigt viktigt att göra. Och i mitten av första halvlek så gjorde vi 1-0 genom Robin Björkman. Ett resultat vi kunde spela på även om motståndarna pressade på i slutet. Skönt att ta 3 poäng i första matchen.

 

Match två spelades även den på Valhalla under tisdags eftermiddagen mot IFK Norrköping. Ett lag vi mötte i serien för några veckor sedan och vann borta med 0-1. Vid seger skulle vi vara klara för A-slutspel så vi hoppades kunna prestera bättre i denna match. Precis som väntat blev det en jämn match med få klara målchanser. Ett oavgjort resultat innebar att bägge lagen hade chansen till A-slutspel, så inget av lagen ville forcera i slutet. 0-0 var ett rättvist resultat mellan två stabila lag.

 

Förutsättningarna inför sista gruppspelsmatchen var klara. Vinst på Heden mot Sporting Lagos skulle innebära gruppseger, oavgjort klara som grupptvåa och vid förlust skulle vi va beroende hur matchen mellan Norrköping och NorCal slutade.

 

Sporting Lagos från Nigeria hade övertygat i sina två första matcher och hade full pott. Vi visste att de va oerhört fysiska och snabba med helt ok organisation försvarsmässigt för att vara ett lag från Afrika. Prestationsmässigt gjorde vi vår klart bästa match och framförallt i första halvlek var vi riktigt bra. Vi skapade bla tre stycken 100%:iga målchanser utan att få utdelning. Som ofta när man möter lag med individuellt skickliga spelare så gäller det att ta vara på sina målchanser. För när de får sina chanser så levererar de ofta och de tog ledningen på sin första målchans i första halvlek. Detta mål blev slutresultat och de va tufft för oss att inte få poäng med oss från denna kamp.

 

Norrköping som var 3 poäng bakom spelade efter oss så de visste förutsättningarna inför sin match, vinst med 2 mål mot NorCal och de skulle gå om oss som grupptvåa. Självklart en stor fördel att kunna spela efter oss och dessa matcher skulle självklart spelas samtidigt för rättvisans skull. Flera spelare åkte och tittade på denna match, några låg nervösa på rummet och ledarna fokuserade på ev motståndare om vi skulle gå till A-slutspel. I halvlek leder Norrköping med 2-1 och laget från USA hade fått en utvisad. Förutsättningarna för Norrköping att göra ytterligare ett mål var bra och de kändes som att B-slutspel va nära för oss. Dock så gav NorCal aldrig upp och Peking va tvungna att göra ett mål till som innebar att de bjöd på lite omställningar. Och på en av dessa så gjorde Amerikanarna mål som innebar 2-2 och vi va klara för A-slutspel. Glädjen va enorm bland spelare och ledare och delmål ett va avklarat.

 

Motståndare i åttondelsfinalen blev BK Häcken som också blev grupptvåa. Ett lag som vi också mött i serien och lyckades vinna med 2-1 efter stort bollinnehav från Hisingslaget. Så vi visste att de skulle äga mycket boll och vi va tvungna att försvara oss bra och ta vara på våra offensiva omställningar. Matchbilden blev som väntat och tyvärr gjorde Häcken 1-0 i tionde minuten på ett inlägg. Vi fortsatte vår matchplan och hade bra målchanser både i första och andra halvlek utan att ta vara på dem. Match fyra på lika många dagar innebar lite sega ben hos spelarna så det gällde att byta in spelare som orkade forcera. Matchen slutar 1-0 och äventyret för P17 i Gothia va över för denna gång. Riktigt tuff förlust och det va nedstämt på bussen hem och någon timme på skolan. Det känns ändå bättre att förlora mot ett bra lag och vi gav de en rejäl match.

 

Vi beslutade att alla spelare och ledare skulle stanna kvar en natt till så vi skulle få en dag/kväll utan att tänka på nästa match. Det är inte mycket fritid där spelarna kan kolla på andra matcher. All fokus ligger på att vila, äta, sova och förbereda sig till nästa match. Och spelarna har varit föredöme i detta och som helhet har vi haft en väldigt lyckad vecka med fantastiska spelare på och utanför plan. Vi har fått erfarenhet att möta lag från andra kontinenter och lagen från Sverige håller hög kvalité.

 

Nu laddar vi om och tar några dagar behövlig ledighet innan vi ser framemot en utvecklande höst.

Centralt matchläger till P06 landslaget!
2023-05-02 10:23

Vilmer Lindberg och Malte Björnsson ifrån Mjällby AIF duktiga P17 lag har kallats till Matchläger i Stockholm 8-11 maj. Lägret arrangeras av Svenska Fotbollförbundet inom ramen för 
Spelarutbildning. 

 

Ansvarig Förbundskapten för P06 landslaget är Andreas Pettersson.

 

Lycka till killar!

 

Inledningen av P17 Allsvenskan
2023-04-16 00:29

Tre matcher har nu spelats i sedan serien drog igång.

Blandade prestationer där vi ligger på en hög nivå stundtals men kommer lite för lågt prestations mässigt under kortare perioder.

Vi har under veckorna haft extra fokus på vår speluppbyggnad där vi ser förbättring hela tiden.

 

BK Häcken - Mjällby AIF 3-0

Vi åker till Göteborg där vi möter ett väldigt duktigt Häcken som är bra med boll och ett nummer för stort för oss denna dagen.

Vi kommer inte upp i nivå och i halvlek står det 3-0, att ta med sig är att vi håller tätt sista 45 min och tar kliv åt rätt riktning.

Men en lärorik match för samtliga spelare.

Malte Björnsson ska höjas denna match som gör en super match och räddar oss flertalet gånger.

 

Mjällby AIF - Trelleborgs FF 3-2

Filip Persson (Wä)

Ali Reza

Isac Johnsson

Vi vet på förhand att matcher mitt TFF ofta blir tuffa och fysiska och här va det inget undantag.

Vi börjar första halvlek fantastiskt bra och bör få större utdelningen på våra anfall,

i första halvlek tar vi in i assist ytan 11(!) gånger. Vi lyckas göra 2 mål vilket även blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek kommer vi inte upp i nivå utan släpper in TFF i matcher men lyckas senare nicka in 3-2 på hörna.

 

Östers IF -Mjällby AIF 1-2

Isac Johnsson

Mohammad Kaddah

En härlig laginsats rakt igenom, spelet stämmer inte till fullo men vi kompenserar det idag men en jäkla arbetsinsats.

Även i denna match tar oss till fina målchanser men saknade det sista.

Vi spelade men en man mindre sista 12 mintutrarna.Nästa match: IFK Norrköping hemma 23/4 16.00

 

Seger i P18 Finalen mot FK Karlskrona
2022-09-12 20:43
Matchen på Jernvallen i Kallinge slutade 4-2 till MAIF, grattis killar!
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 9/7 18:00
3 - 2  
Sön 16/6 14:00
1 - 2  
Ons 12/6 17:00
3 - 0  
Tor 6/6 13:00
1 - 2  
Lör 1/6 15:00
0 - 1  
Lör 25/5 13:30
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Träning, D-plan, 25/07 16:35
Träning, B-plan, 26/07 09:35
Program 3, Övrigt, 28/07
Träning, D-plan, 29/07 16:35
Träning, B-plan, 30/07 16:35
Träning, D-plan, 01/08 16:35
Nyheter från föreningen
MAIF AKADEMI/UNGDOM, 24/07 09:48 
MAIF AKADEMI/UNGDOM, 10/06 10:48 
MAIF AKADEMI/UNGDOM, 24/05 10:59 
MAIF AKADEMI/UNGDOM, 23/05 10:40 
MAIF AKADEMI/UNGDOM, 30/04 14:08 
MAIF AKADEMI/UNGDOM, 25/04 11:28